تون ،فردوس امروز
مشکلات من و احمدینژاد از جریان قالیباف آغاز شد"
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: اختلاف بین ما در وزارت کشور با رئیسجمهور با انتصاب آقای قالیباف آغاز و روز به روز به اختلافات افزوده شد و هر روز گسترش یافت.
به گزارش فارس، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم پیرامون اختلافات میان خود و احمدینژاد اظهارداشت: اختلاف من با احمدینژاد در رابطه با آقای قالیباف اتفاق افتاد.
وی در تشریح بروز اختلاف با احمدینژاد تصریحکرد: همزمان با حضورم در وزارت کشور شورای اسلامی شهر تهران آقای قالیباف را به عنوان شهردار انتخاب کرده و انتصاب وی با حکم وزیر کشور قطعی میشد و این همان چیزی بود که احمدینژاد با آن مخالف بود و با توجه به اینکه امضای حکم قالیباف در آن زمان کار درستی بود بدون در نظر گرفتن نظر رئیسجمهور و بدون اطلاع وی حکم قالیباف را امضاء کردم.
پورمحمدی در ادامه افزود: متاسفانه احمدینژاد تنها به این دلیل که قالیباف رقیب انتخاباتیاش در انتخابات بود با انتصاب وی به عنوان شهردار تهران مخالف بود.رییس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: چنانچه در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوم قطعا از تمام پتانسیل رقبای انتخاباتی خود برای اداره امور کشور استفاده خواهم کرد.پورمحمدی گفت: اختلاف بین ما در وزارت کشور با رئیسجمهور با انتصاب آقای قالیباف آغاز و روز بروز به اختلافات افزوده شد و هر روز گسترش یافت.
قالیباف در مراسم گرامیداشت شهید ولی الله چراغچی: نگران بداخلاقی ها نباشید/ هر کسی از روی اخلاص پای انقلاب نباشد رسوا می شود
محمد باقر قالیباف صبح امروز طی سخنانی در مراسم سالگرد شهادت سردار سرلشکر شهید ولی الله چراغچی، جانشین لشکر 5 نصر که با حضور جمعی از خانواده شهدا و ایثارگران در بهشت رضای مشهد مقدس برگزار شد، ابراز داشت: خداوند بزرگ را شاکریم که در ابتدای سال و ایام شهادت حضرت فاطمه (س) و در مزار شهدا این توفیق را داریم که گرد هم جمع شویم و از شهدا یادی داشته باشیم، بدون شک مجلس ذکر و یاد شهدا مجلس یادآوری و شناخت وظایف و تکالیفتمان است.
قالیباف با بیان اینکه نقش دوران دفاع مقدس و شهدای هشت سال دفاع مقدس یک نقش بی بدیل در انقلاب اسلامی است، گفت: اگر نگویم وزن دفاع مقدس بیشتر از پیروزی انقلاب است؛ باید بگویم اگر دوران دفاع مقدس و آن ایام نبود معلوم نبود ما در چه نقطه ای بودیم؛ چرا که احیای فرهنگ اهل بیت و عاشورا و همچنین تداوم فرهنگ انقلاب در دوران دفاع مقدس رخ داد.
وی با تاکید بر این نکته که «با قاطعیت می توان گفت تداوم انقلاب در گرو فرهنگ دوران دفاع مقدس است»، اظهار داشت: به لطف خدا انقلاب ما تاریخ مبارزات طولانی دارد اما اوج حرکت و پیروزی انقلاب از اواخر سال 56 تا سال 57 و در زمانی که مردم با اتحاد و یکپارچگی به مدت یک سال و نیم به میدان آمدند صورت گرفت؛ با این وجود این اتفاق رخ نداده است مگر به برکت امام راحل (ره)، ولایت فقیه و نقشی که رهبری در پیروزی انقلاب داشت؛ از این رو با عنایتی که خداوند تبارک و تعالی به مردم، امام و شهدا داشت، انقلاب ما خیلی به سرعت به پیروزی رسید.
قالیباف در ادامه ابراز داشت: شاید برخی جوانان فرصت مطالعه را نداشته باشند اما هم سن و سال های من به خاطر دارند که در همان برهه، در الجزایر بیش از یک میلیون کشته دادند و مبارزات طولانی را انجام دادند ولی به جایی نرسیدند؛ با این وجود انقلاب اسلامی ما به سرعت به پیروزی رسید.
وی خاطر نشان ساخت: بسیاری از شعارهایی که در پیروزی انقلاب دادیم با پوست و گوشت و استخوان ما عجین نشده بود اما به برکت خون شهدا و دفاع مقدس، این اتفاق رخ داد؛ اینکه حضرت امام (ره) فرمودند جنگ برای ما یک نعمت است ممکن است برخی سوال کنند کجای جنگ نعمت است؟ همه جنگ که توپ، تخریب و ترکش و همه این موارد در ظاهر خشونت است؟ اینجای جنگ یک نعمت است که ریشه های این انقلاب عمیق و ماندگار گشت و فرهنگی به نام فرهنگ دفاع مقدس ساخته شد؛ نه این ساختگی مصنوعی؛ بلکه یک ساختگی واقعی و یک باور در تمامی ابعاد.
وی تاکید کرد: هر آنچه که درباره فرهنگ عاشورا در کتاب ها خوانده ایم و در پای منابر گوش کرده ایم را هیچ وقت ندیدیم مگر در مقطع دفاع مقدس؛ چرا که تمامی دوران دفاع مقدس یادآور تمامی روضه ها و مقتل هایی است که ما در حماسه عاشورا گوش کردیم.
فرمانده سابق لشکر پنج نصر در دوران دفاع مقدس خطاب به همرزمان خود در طول هشت سال جنگ تحمیلی، ابراز داشت: در خراسان و در سطح کشور ما چند خانواده داریم که هرچه پسر داشت به جبهه ها روانه کرد و همه فرزندانشان شهید شدند؟ چند صحنه در جبهه دیدیم که پدر ایستاد شهادت فرزند خود را در پشت خاکریز تماشا کرد اما خم به ابرو نیاورد؟ چقدر مادر شهید و خواهر شهید دیدیم که زینب وار تا امروز ایستادند؟ این فرهنگ بسیج و دفاع مقدس یک باور عمیق و از برکات و نعمات جنگ است.
وی تاکید کرد: اگر امروز تداوم انقلاب ما را این فرهنگ ساخته است، نباید نگران حرف ها و بد اخلاقی ها باشیم؛ قبل از انقلاب از این حرف ها می زدند و هنگامی که انقلاب پیروز شد هم این حرف ها را می زدند؛ از گروه های مختلف اسلحه به دست مثل منافقین تا گروه هایی که به دروغ و دغل علیه دیگران حرف می زدند؛ اما همه این موارد گذشت.
قالیباف با تاکید بر اینکه «هر کسی از سر اخلاص پای انقلاب نباشد دیر یا زود رسوا می شود»، گفت: این انقلاب مبتنی بر سنت های الهی و با تکیه بر خون شهدا و فرهنگ عاشورا است؛ انقلاب ما همانند دریای پاکی است که هر مرداب و ناپاکی را بیرون می ریزد و کسیکه پاک نباشد را در خود نگه نمی دارد؛ در این تردیدی نداریم و این موضوع به برکت فرزندان شما است.
محمد باقر قالیباف با اشاره به سخنان خود در مراسم سالگرد شهید برونسی، عنوان کرد: در آن مراسم نیز اشاره کردم که انقلاب امروز مصر را مشاهده می کنید، این در حالی است که ارتش تمامی کشورهای عربی در دهه 60 جمع شدند تا با اسرائیل ضعیف آن روز مقابله کنند اما شش روز نتوانستند مقاومت کنند و شکست خوردند و حتی صحرای سینا را هم دادند؛ روز به روز تسلط اسرائیل بیشتر شد؛ اما چطور شد که شیعیان در جنوب لبنان در 33 روز مقاومت، آن افتخار را در جنگ 33 روزه آفریدند که اسرائیل با همه قدرتش به میدان آمد اما نتوانست یک قدم جلو بیاید و منهدم شد؛ کما اینکه در سال 64 هجری و 60 میلادی من در جنوب لبنان بودم. صبح که حمله را از جنوب لبنان شروع کردند، به ظهر نرسیده بود که در بیروت بودند. چه کسی توانست در جنگ 33 روزه در مقابل اسرائیل بایستد؟ این فرهنگ شهدا بود که به لبنان رفت و حزب الله را شکل داد و در آنجا ایستادگی کرد؛ این به برکت شهدا و انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه به جنگ های 22 روزه و 8 روزه غزه اشاره کرد و گفت: در اهل سنت نیز مقاومتی که در حادثه 22 روزه در غزه رخ داد بی نظیر بود. در حادثه اخیر 8 روزه نیز ایستادگی کردند و به اسرائیل که هیچ کس را بنده نبود و حرف هیچ کس را گوش نمی کرد پاسخ دادند؛ تا جایی که اسرائیل در حادثه اخیر از چند بچه مسلمان آتش بس خواست؛ اگر دوران دفاع مقدس نبود، امکان نداشت چنین اتفاقاتی در تاریخ اسلام و در شرایط امروز دنیا اتفاق بیفتد؛ این به برکت شهدایی است که اینجا آرمیده اند و به برکت صبر و تحملی است که خانواده شهدا دارند.
وی یادآور شد: در جامعه همه حرف ما این است که تنها فرهنگی که نحات بخش کشور است، فرهنگ جهاد و شهادت در تمامی عرصه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و مسایل اجتماعی است. این فرهنگ را چه کسی جز شهدا و امام راحل (ره) تولید کرد و به جامعه ارایه داد؟
قالیباف با طرح این سوال که « آیا اتفاقی جز تبعیت از ولایت فقیه ما را به این همه افتخار رسانده است؟»، گفت: اگر نقش ولایت، امام (ره) و رهبری نبود حتما به اینجا نمی رسیدیم. امروز هم اگر کسی در داخل و خارج به نوعی برای تضعیف ولایت تلاش می کند،برای آن است که احساس می کند این ولایت ستون خیمه است که همه افتخارات را آفریده و اگر بتواند به اینجا ضربه بزند، به همه اهداف خود رسیده است؛ بنابر این همه دشمنان متوجه این نکته شده اند و همه دلسوزان انقلاب باید به این نکته توجه داشته باشند که ستون ولایت را با هر شرایطی حفظ کنند.
وی با تاکید بر اینکه «فرهنگ جهاد، گذشت، ایثار ،محبت، برادری انس و الفت از برکات دوران دفاع مقدس است»، عنوان داشت: اهل بیت (ع) اینگونه به ما توصیه می کنند که اگر کسی در زندگی به ما لطف کرد و در مقابل اگر به کسی لطفی کردیم، فراموش کرده، منتی بر سر دیگران نگذاریم و توقع مابه ازا نداشته باشیم؛ همچنین اگر کسی به ما بدی کرد فراموش کنیم؛ آنچه نباید فراموش کنیم دو چیز است؛ یاد خدا و مرگ.
محمد باقر قالیباف خاطر نشان ساخت: امروز وقتی به زندگی تک تک شهدا نگاه می کنیم، می بینیم در تمامی شئونات زندگی آن ها این موارد در دفاع مقدس وجود داشته و موج می زده است. امروز اگر درسالگرد شهید چراغچی گرد هم آمده ایم باید تاکید کنیم که همه شهدا اینگونه بودند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان نکات و خاطراتی درباره شهید ولی الله چراغچی پرداخت و گفت: ما حق شهید چراغچی را آنطور که باید و شاید ادا نکردیم؛ کوتاهی از بنده و بقیه دوستان شهید نیز بوده است؛ همه شهدا برای ما عزیز هستند و بدون شک هر کدام از شهدا گلی خوش بو تر از دیگری هستند؛ هنگامی که می خواهیم از فرماندهان صحبت کنیم از شهیدان کاوه، شوشتری، خادم الشریعه، نظر نژاد، فرومندی، رفیعی و … هر چه بگوییم کم گفته ایم.
فرمانده لشکر 5 نصر در دوران دفاع مقدس با تاکید بر اینکه «انصافا نقش شهید چراغچی در سازمان رزم ما در دوران دفاع مقدس نقش بی بدیلی بود»، عنوان کرد: یادم است در روز تشییع جنازه شهید چراغچی، آن زمان که صحن امام هنوز پوشیده نبود و شهدا را آنجا می گذاشتند؛ در آن روز چند دقیقه ای صحبت کردم و گفتم شهید چراغچی یکی از افراد برجسته در حوزه یگان های رزم خراسان بود که در دوران دفاع مقدس بی نظیر بودند.
وی خاطر نشان ساخت: یگان های خراسان در اطلاع رسانی و معرفی خودشان به جامعه ضعیف عمل کرده اند و نسبت به نقش خراسان در دوران جنگ آنطور که باید و شاید ایفای نقش نکردیم. این استان با بیش از 25 هزار شهید، بیشترین شهید را داده است و از غرب تا جنوب، از کردستان تا همه دوران جنگ نمی توانید عملیاتی را ببینید که استان خراسان در آن ایفای نقش نکرده باشد. با این وجود نتوانستیم آن طور که باشد و شاید این موارد را معرفی کنیم؛ شاید بنده مقصر اصلی هستم که بعد از جنگ در مشهد نماندم و بر اساس وظیفه ای که بر دوش ما گذاشته شد، در جای دیگری مشغول خدمت شدیم؛ سپس به تهران رفتیم و فرصت نشد تا این موارد را دنبال کنیم.
قالیباف با اشاره به مزیت شهید چراغچی نسبت به سایر شهدا، عنوان کرد: چراغچی هم خون داد و هم خون دل خورد؛ امروز خوب می فهمیم خون دل خوردن سخت تر از خون دادن است. بنده نیروی تحت امر و بسیجی بودم که شهید چراغچی، فرمانده من در یگان بود و به این موضوع افتخار هم می کنم. در روز اول جنگ بسیجی شهید نظر نژاد، شهید رستمی و آقای درچه ای بودم و پادویی آن ها را می کردم؛ سپس در چند ماه و فقط در چند ماه بنده فرمانده تیپ شدم و همین شهید چراغچی در تیپ نیروی تحت امر من شد. شما در ذهن خودتصور کنید در جامعه امروز اگر چنین اتفاقی بیفتد، خداحافظی می کنیم، اعتراض و طغیان می کنیم که اصلا این کارها یعنی چه؟
وی تاکید کرد:خدا را شاهد می گیریم، به روح پاک شهید چراغچی قسم که این شهید کوبنده تر و محکم تر از روزی که فرمانده بود در یگان ایستاد و کار کرد. او مدام می گفت حاج باقر چه کار کنم؟ من می گفتم ولی(نام شهید)! این حرف را نزن. من دست بوس تو ام؛ تو فرمانده منی؛ من همه چیز را از تو یاد گرفتم اما شهید چراخچی می گفت: باقر! اگر یک بار دیگر از این حرف ها بزنی دیگر با تو حرف نمی زنم.
قالیباف در ادامه یادآور شد: یک روز شهید چراغچی مجبور شد تا به مدت 5 –6 ماه یگان های خراسان را ترک کرده و به جای دیگری برود. احساس او این بود که اگر برود یگان ها نظم بیشتری خواهند داشت؛ این موارد از سجایای اخلاقی شهید چراغچی هستند.
وی افزود: هنوز که هنوز است، نوای دلنشین قرآن های آقا “ولی” در ذهن همه بچه ها هست. نمی دانم همسر و مادر شهید که امروز در جمع ما هستند هنوز قرآن جلد سبز این شهید را دارند یا خیر. چرا که آقا ولی می گفت همیشه این قرآن را نگه می دارد. یک روز که در پاسگاه بزگه به همراه شهید چراغچی و 6– 7 نفر از بچه های اطلاعات عملیات برای شناسایی رفته بودیم ، با آقا “ولی” درد دل می کردیم. رفتیم روی پشت بام پاسگاه، شهید چراغی بیش از 40 دقیقه قرآن را باز کرده بود و با نوای دلنشین خود قرآن می خواند؛ بعد همدیگر را در بغل گرفتیم و در آغوش هم گریه می کردیم؛ همینطور با همدیگر درد دل می کردیم.
وی افزود: ولی الله محال بود چیزی را ببوسد، به هر چیزی که علاقه داشت آن را در بغل می گرفت و آنقدر در آغوش می گرفت که از زمین جدا می کرد؛ با تمام وجود من را در بغل گرفت و گفت باقر اینجا با هم یک عقد و تعهد برادری محکم ببنیدیم؛ خاطرم است در حاشیه قرآن نیز یادداشتی نوشت و همیشه با همان قرآن جلد سبز رنگ نیز قرآن می خواند.
محمد باقر قالیباف در ادامه عنوان داشت: شهید چراغچی یک مرد تنومند و ورزیده بود که همه زیر دست او آموزش دیده بودند و برای ما فرماندهی کرد؛ این نیرو بعد به یک نیروی عادی تبدیل شد اما در تیپ هیچ گاه خم به ابرو نیاورد؛ این از محبت، گذشت، ایثار، صفا ،مدیریت و شجاعت این شهید بود. شهید چراغچی فردی قوی بود؛ آنطور که همیشه با او شوخی می کردیم و می گفتیم: آقا ولی! ای کاش قدرت تو را داشتیم. وقتی اینگونه به او می گفتیم می گفت من دوست دارم شهید شوم و اگر شهید شدم هیچ گوشتی از این دنیا بر تن من نباشد.
وی خاطر نشان ساخت: در کنار مزار شهید چراغچی می گویم که این حرف را بیش از 10 بار از او شنیدم. این شهید می گفت ای کاش جسم من آنچنان متلاشی شود که من را با 30 – 40 کیلو استخوان ببرند؛ آن روزی که در پت خندق آقا “ولی” ترکش خورد و رفت؛ من واقعا نمی دانستم چه وضعی دارد، تنها او را در قایق گذاشتیم و رفت؛ بعد شنیدم در بیمارستان در کما است. فرصت شد تا به بیمارستان تجریش تهران رفتم . خدا را شاهد می گیرم آن روز که بالای سرش رفتم نمی توانست در حالت کما صحبت کنیم اما هنوز فشارهای دست های آقا ولی وقتی دست های من را فشار می داد را با همه وجودم حس می کنم. بعد که به شهادت رسید، او را در بهشت رضا غسل و کفن می کردیم اما فکر نمی کنم شهید چراغچی با آن ورزیدگی بیش از 40 – 50 کیلو شده بود. او همانطور که می خواست لاغر و نحیف شده و همه بدنش آب شده بود.
قالیباف تاکید کرد: مردم خراسان باید بدانند که بنده یا سردار قاآنی یا سردار حکیمی هیچ کدام ادعای فرماندهی در یگان را نداریم؛ ما با پوست و گوشت و استخوان می دانیم که فرماندهان ما شهید رستمی، شهید چراغچی ،شهید شوشتری و شهید نظر نژاد بودند و ما همه پادو این ها بودیم. یادمان نرفته است که آن ها ما را تربیت کردند و آنقدر بزرگ و آقا بودند که ما در سیستم آمدیم اما آن ها باز در همان مجموعه انجام وظیفه می کردند؛ البته همه سعی ما این بود که ادب را در مقابل آن ها رعایت کنیم.
قالیباف همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بدون شک امروز وظیفه ما این است که راه شهدا و امام شهدا را تحت رهبری مقام معظم رهبری به پیش ببریم، گفت: این وصیت امام (ره) است که فرمودند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما وارد نشود؛ انشالله با دعای خیر خانواده شهدا در این مسیر حرکت کنیم.
وی خاطر نشان ساخت: در جایی که ارواح شهدا حاضر و ناظر ما هستند عنوان می کنم که تا لحظه ای که از پشت این تریبون ایستادیم، یقین کنید لحظه ای و حتی لحظه ای در دفاع از ولایت تردید پیدا نکردیم و از هر چه در توان داشتیم کم نگذاشتیم.
وی تاکید کرد: بعضی حرف ها و نقل هایی که برخی افراد می زنند در شما تردید ایجاد نکند چرا که به نظر من آن ها سنخیتی با نظام و انقلاب نداشته و بویی از جنگ و شهادت نبردند و فقیط در لغلغه زبان حرف هایی را می زنند. همه وجود و افتخار ما این است که سرباز امام و رهبری هستیم تا فردای قیامت در پیشگاه شهدا خجل زده نباشیم.
شهردار تهران به دیدار چندی پیش خود با خانواده شهدا در باغ موزه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در بزرگداشت یکی از شهدا، یکی از خانواده شهیدان به من گفتند شما اصلا به یاد شهدا هم هستید و از آن ها کمک می گیرید؟ من گریه ام گرفت و گفتم امکان ندارد روزی از من بگذرد و بچه ها را مرورنکنم؛ خدا از من نگذرد اگر روزی بگذرد و یاد بچه ها نباشم.
وی تاکید کرد: در عملیات خیبر جلوی شهید مهاجر را گرفته بودم و می خواستم که نگذارم برود چرا که او تنها فرزند خانواده بود؛ هنوز که هنوز است عرق هایی که روی صورت شهید مهاجر بود را به یاد دارم که می گفت تا نگذاری من بروم نمی گذارم باقی بچه ها هم بروند. همه عشق و نگاه ما در مقابل همه کم محبتی ها و سختی هایی که کشیده ایم و پیش رو داریم ، یاد بچه ها است و یاد شهدا تنها جایی است که به ما آرامش می دهد.
محمد باقر قالیباف عنوان کرد: هر چه خون دل بخوریم، سهم کوچکی از خون دل شهید چراغچی، صفا و اخلاص شهید فرومندی و صبر و گذشت شهید شوشتری را تجربه نکرده ایم.
قالیباف خاطر نشان ساخت: انشاالله همه دست به دست هم دهیم و مطئمن هستیم که این انقلاب در مسیر و حرکت خود مورد توجه و عنایت خاص حضرت ولی عصر (عج) قرار دارد؛ از این رو بدون شک به برکت خون شهدا، دعای خیر خانواده شهدا و با اخلاص، تدابیر و هوشمندی مقام معظم رهبری، انقلاب ما چه در صحنه های داخلی و چه در صحنه های خارجی مسیر خود را خواهد رفت.
وی یادآور شد: این انقلاب و نظام اسلامی متصل به حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) خواهد شد و این ما هستیم که باید تلاش کنیم از این کاروان عقب نمانده و از این قطار سعادت و افتخار دنیوی و اخروی پیاده نشویم .
قالیباف در پایان خطاب به خانواده شهدا ابراز داشت: عاجزانه از شما می خواهیم تا به حق ما دعا کنید تا مسیر شهدا را به صورت محکم و قاطع، تحت رهبری مقام معظم رهبری به پیش ببریم تا فردای قیامت مدیون این شهدا و امام شهدا نباشیم.
حاشیه های مراسم گرامیداشت شهید ولی الله چراغچی/ فرمانده پیشین لشکر نصر در حلقه یاران قدیمی:
پیش از آغاز این مراسم که در جوار مزار مطهر شهید چراغچی برگزار شد، محمد باقر قالیباف با حضور بر سر مزار شهید چراغچی، به ذکر فاتحه و ادای احترام به مقام شامخ این شهید بزرگوار پرداخت. قالیباف همچنین برای دقایقی با همسر و مادر شهید چراغچی بر سر مزار پاک این شهید به گفت و گو پرداخت.
دکتر قالیباف در ادامه و پیش از حضور در مراسم یادواره، با حضور بر سر مزار تعدادی از همرزمان خود در طول هشت سال دفاع مقدس، با خانواده شهدا نیز به گفت و گو پرداخت.
محمد باقر قالیباف، سپس با حضور در سالگرد شهید چراغچی، در مراسم دعای ندبه شرکت کرد.
پس از پایان دعای ندبه نیز قالیباف در پشت تریبون قرار گرفت تا به ذکر خاطراتی از جانشین لشکر پنح نصر در دوران دفاع مقدس بپردازد.
قالیباف در میان سخنان خود به روحیه پاک و باصفای شهید چراغچی اشاره کرد و در حالی که بغضی در گلو داشت و به سختی سخن می گفت، ابراز داشت «هنوز که هنوز است، نوای دلنشین قرآن های «آقا ولی» در ذهن همه بچه ها هست.» بغض قالیباف تا جایی ادامه داشت که او به ذکر خاطره عهد اخوت میان خود و شهید چراغچی رسید؛ روایت قالیباف که به برگ های قرآن سبز رنگ شهید چراغچی رسید، بغض فرمانده پیشین لشکر نصر نیز ترکید.
پس از پایان سخنان محمد باقر قالیباف، او در حلقه همرزمان قدیمی و تعدادی از جانبازان هشت سال جنگ تحمیلی قرار گرفت و برای دقایقی طولانی با رزمندگان لشکر پنج نصر خراسان به گپ و گفت پرداخت.
سپس تمامی حضار با حضور در کنار مزار شریف سردار سرلشکر، شهید چراغچی، به ذکر مدیحه سرایی و سوگواری پرداختند. با پایان مراسم نوحه خوانی، محمد باقر قالیباف بر بالای مزار شهید چراغچی حاضر شد و بر سنگ مزار این شهید بزرگوار بوسه زد؛ سنگی که بر روی آن نوشته شده بود : «شهید والی الله چراغچی، محل شهادت: جزیره مجنون ، تاریخ شهادت 18/1/64»
قالیباف همچنین با حضور بر سر مزار شهیدان سردار سرلشکر پاسدار نور علی شوشتری جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار شهید رجبعلی محمد زاده فرمانده سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان، حاج سید مهدی عبادی امام جمعه فقید مشهدالرضا و همچنین میرزا جواد آقا تهرانی به ذکر فاتحه پرداخت.
مدت زمان حضور قالیباف در بهشت رضای مشهد نیز فرصت مناسبی بود تا بسیاری از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ، تعدادی از جانبازان جنگ تحمیلی و خانواده های شهدایی که متوجه حضور قالیباف در بهشت رضا شده بودند با حضور در کنار شهردار تهران با وی به گفت و گو بپردازند.
تقدیم به آنانی که دیرور احساس تکلیف نکردند اما امروز برای هیچی این احساس به آنان دست میدهد
شهردار تهران با بیان اینکه کارنامه افراد نشانگر سوابق اجرایی، مدیریتی و تیم کاندیدا نشانگر اطرافیان و نوع تعاملات آنان است، اظهار کرد: یکی از شاخصههای همکاری ما با سایر افراد، شایسته سالاری واستفاده از ظرفیتها میباشد.
به گزارش ایسنا از خراسان، محمدباقر قالیباف طی نشستی که شب گذشته در مسجد العلی برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری، عنوان کرد: بحث حماسه در فرهنگ اسلامی دارای یک بار فرهنگی و معنوی است، حماسه سیاسی باید با شور و شعوراما مبتنی بر اخلاق، معنویت و عقلانیت شکل بگیرد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس درخصوص حماسه سیاسی اظهار کرد: نامگذاری امسال با نام حماسه سیاسی این درس را به ما میدهد که در این زمینه بده بستان و خط کشیهای سیاسی معنی ندارد، حماسه سیاسی ریشه در فرهنگ جهاد و شهادت دارد. قالیباف در ادامه با اشاره به اتفاقاتی که هنگام استیضاح وزیر کار در مجلس روی داد، تصریح کرد:این وقایع از نمونههایی است که با حماسه سیاسی در تضاد میباشد. شهردار تهران در مورد نقاط قوت وضعف دولت دهم با اشاره به رهنمودهای رهبرانقلاب اسلامی، افزود: یکی از نقاط قوت دولت دهم احیای شعارهای انقلاب و یکی از نقاط ضعف این دولت فاصله گرفتن از معنویت و اخلاق بود.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی که ما نیازمند یک حرکت اخلاقی و معنوی در زمینه مدیریت جامعه هستیم، اگر معنویت و اخلاق نباشد وقتی حرف از عدالت بزنیم تنها ظاهر سازی و ریاکاری است و اگر عقلانیت نباشد دیگر امکان برقراری عدالت نیز وجود نخواهد داشت. قالیباف درخصوص ائتلاف2+1 خاطرنشان کرد: در این ائتلاف ممکن است نوع نگرشهای ما 3 نفر با هم متفاوت باشد اما در بعضی مبانی دارای نقاط مشترک هستیم.
شهردار تهران در خصوص افرادی که قصد پیوستن به این ائتلاف را داشتند، تصریح کرد: کسانی که میخواستند در متن ائتلاف قرار بگیرند میبایست یک بستر اولیه که همان کف رای، یعنی حداقل سطح لازم از رای و مقبولیت مردم است را دارا میبودند. قالیباف همچنین افزود: در نظرسنجیهای اولیه که توسط دستگاههای معتبر در کشور صورت گرفت 10 درصد آرا مربوط به ما 3 نفر وهمچنین آقای علی لاریجانی بود که البته ایشان به خود بنده اعلام کرد که قصد کاندیداتوری ندارند.
وی در خصوص موضع ائتلاف 2+1 در زمینه "گفتگو با دیگران و دعوت برای تفکر جمعی" اظهار کرد: ما در انتخابات به دنبال 3چیزهستیم؛ کارنامه، برنامه، تیم. قالیباف کارنامه را نشانگر سوابق اجرایی و مدیریتی و تیم را نشانگر اطرافیان و نوع تعاملات دانست وعنوان کرد: یکی از شاخصههای همکاری ما با سایر افراد، شایسته سالاری واستفاده از ظرفیتها میباشد .
قالیباف در خصوص "شاخص ائتلاف2+1 جهت همکاری با سایر کاندیداها" گفت: شاخص ما مقبولیت و کارآمدی است و اگرچهرههایی بیایند که مقبولیت بیشتری داشته باشند ما 3 نفر قطعا از آنها حمایت خواهیم کرد. شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مثبت دولت دهم هدفمند کردن یارانهها بود که البته این اقدام با 15 سال تاخیر صورت گرفت، ادامه داد: هدفمند کردن یارانهها کار بسیار صحیحی بود و باید تداوم پیدا کند.
وی با انتقاد از عدم اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانهها، افزود: عدم اختصاص یارانه در بخش تولید وصنعت از جمله این اشکالات است، همچنین میتوانستیم بوسیله یک کار فرهنگی دهکهای بالا را از گرفتن یارانه منصرف وبه دهکهای پایین جامعه یارانه بیشتری اختصاص دهیم. این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به توان وبنیه اقتصادی کشور، اظهار کرد: کشور ما آنقدر ظرفیت و پتانسیل دارد که قطعا ظرف 2 تا 3سال آینده میتوانیم در حوزه اقتصاد به سرعت پیشرفت کنیم. وی در پایان سخنانش افزود: نه دنیا آنقدر کوچک است و نه آمریکا آنقدر قدرتمند که بخواهد علیه ما کاری از پیش ببرد.
شهردار تهران گفت: وحدت باید گرداگرد ولایت و در مدار سنتهای الهی باشد و هرگونه وحدتی به دور از ولایت تفرقه محض شمرده میشود.
به گزارش فارس،محمدباقر قالیباف شامگاه دوشنبه همزمان با آغاز دهه فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در جمع خانوادههای شهدا و جانبازان در محل بیتالجواد مشهد اظهار کرد: آغاز سال 92 که مقارن با دهه فاطمیه است باید سرشار از درسهای عملی سیره بانوی دو عالم زهرای اطهر (س) باشد.
وی افزود: در سالهای اخیر به دلیل فراز و نشیبهای متعدد و پیشآمده، روزهای تلخ و شیرینی برای خانوادههای معظم شهدا و دلدادگان نظام اسلامی رقم خورده اما با استفاده درسهای عملی از سیره فاطمه زهرا (س) میتوانیم در برابر این فراز و نشیبها مقاومتر حرکت کنیم.قالیباف با بیان اینکه انقلاباسلامی یک انقلابسیاسی نیست،خاطرنشان کرد: برخی انقلاب را انقلابی عقیدتی و سیاسی توصیف میکنند در حالیکه انقلاب صرفاً یک انقلاباسلامی است و بدون هیچ پیشبند و پسوندی است.
وی ادامه داد: فرزندان شهدا با تبیین این اصل که پدران خود را در راه دینمداری و انقلاباسلامی از دست دادهاند میتوانند به آرامش روحانی و درونی دست یابند.شهردار تهران انقلاباسلامی را انقلابی در مسیر احیای اسلام توصیف کرد و یادآور شد: انقلاباسلامی برای دفاع از اسلام، احیای دین و شکلگیری جامعه اسلامی بهوجود آمده چرا که پیش از انقلاب صرفاً جامعه مسلمان داشتهایم نه جامعه اسلامی.
وی تصریح کرد: امام راحل رهبر کبیر انقلاباسلامی زمانی جامعه اسلام و دینی را مطرح کرد که تمام جهان اعم از غرب و شرق دین را افیون جامعه میدانستند. قالیباف افزود: در نیمه دوم قرن بیستم که انقلاباسلامی به وقوع پیوست در حالی امام و شهدا از اسلام، انقلاب، دین و معنویت سخن میگفتند که دین و معنویت هیچ جایگاهی در جهان نداشته و دنیا تحت تأثیر مکاتب بشری و دستساز انسان بود.
فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه انقلاباسلامی عامل احیای دین اسلام در منطقه و جهان است، اذعان کرد: امروز منشأ اثر و عمل انقلاباسلامی در احیای اسلام و هویت یافتن دین در کشورهای منطقه چون عراق و افغانستان و کشورهای عربی دیده میشود. وی خطاب به خانواده شهدا با تأکید بر اینکه شهیدان با خدا معامله کردهاند،گفت: در مسیر انقلاب و احیای اسلام چیزی از دست ندادهایم چرا که در این مسیر با خدا معامله کردهایم.
قالیباف تأکید کرد: 35 سال گذشته نظریهپردازان جهانی که میگفتند جایی برای دین در جوامع نیست، امروز به صراحت اعتراف میکنند قرن بیستویک قرن امام خمینی(ره) است و این بزرگترین افتخار انقلاباسلامی بهشمار میرود. فرمانده دفاع مقدس یادآور شد: امروز صدقه جاریه خانوادههای شهدا این است که نظام اسلامی را بهپا کرده است.
وی از وجود آزمایشهای الهی در مسیر انقلاب یاد کرد و ادامه داد: انقلاب مسیر خود را طی میکند و ما باید در مسیر انقلاب خود را حفظ کرده تا از مسیر ولایت و انقلاب فاصله نگیریم. شهردار تهران با ابراز خرسندی از اتحاد جمهوری اسلامی ایران و همپیمانی آحاد ملت با ولایت فقیه، گفت: باید زیر خیمه ولایت حلقه بزنیم و امروز شاهد آن هستیم که دشمنان داخلی و خارجی عمود این خیمه که ولایت فقیه است را نشانه گرفتهاند.
قالیباف تصریح کرد: وحدت باید گرداگرد ولایت باشد و هرگونه وحدت به دور از ولایت تفرقه محض شمرده میشود؛ وحدت باید در مدار سنت الهی باشد.
محمد باقر قالیباف اخبار منتشره از قول وی مبنی بر دعوت از علی لاریجانی رییس مجلس برای حضور در ائتلاف سه گانه را رد کرد.
محمد باقر قالیباف در گفت وگو با فارس در خصوص اظهارات خود در جمع محدودی از فعالان سیاسی مشهد مقدس تصریح کرد: بنده در پاسخ به پرسشی در موضوع موقعیت علی لاریجانی رئیس مجلس و ائتلاف سه گانه اینگونه شرح دادم که از نظر بنده و دو عضو دیگر ائتلاف افرادی دیگری که ویژگی ها و کف رای لازم برای حضور در ائتلاف را داشته باشند نیز می توانند به این ائتلاف بپیوندند.
وی ادامه داد: در ابتدای شکل گیری این ائتلاف علی لاریجانی رئیس مجلس نیز از این ویژگیها و کف رای لازم برخوردار بودند که البته هیچگاه وی برای حضور در ائتلاف اظهار تمایل نکردند.
قالیباف تاکید کرد: بنده تحلیل خودم را از عدم تمایل ایشان به حضور در ائتلاف سه گانه را اینگونه بیان کردم که شاید علت این موضوع، عدم تمایل برای نامزدی در انتخابات باشد که متاسفانه بدلیل عدم انعکاس صحیح مطلب، باعث سوء برداشت شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی به نقل از فارس، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع مردم دزفول در مصلای این شهرستان اظهار کرد: از اوایل دهه 70 فهمیدیم دشمنان درصدد جنگ بعدی با ایران هستند و این جنگ فرهنگی و اقتصادی است، به همین دلیل در سپاه پاسداران قرارگاه سازندگی افتتاح کردیم و توانستیم سدهای زیادی و حتی راههای فراوانی تاسیس کنیم. این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: با دولت و نیروهای مسلح و قرارگاه سازندگی تحولی صورت نمیگیرد در شرایط کنونی نیاز به برنامه جامع داریم که این برنامه با مطالعه زیاد و تفکر تهیه شده است.
وی افزود: در آن مدت کارهای سازندگی زیادی از لوله کشی گاز و نفت و ... انجام دادیم و گامهای بلندی برای سازندگی کشور برداشتیم.
*باید مردم را وارد اقتصاد کنیم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اما دیدیم مسئله فراتر از این حرفهاست و باید مردم را وارد اقتصاد کنیم و از مردم خواستیم، وارد کارهای سازندگی شوند.
وی اضافه کرد: در آن دوران از مردم خواستیم در کشاورزی نقش ایفا کنند تا در این زمینه خودکفا شویم و نیروهای دولتی باید از مسئله اقتصاد خارج شوند.
رضایی گفت: مبارزه با دشمنانی که ایران را تهدید میکنند و حتی اجازه فروش نفت ایران را به ما نمیدهند الزامی است.
وی تاکید کرد: دشمن حتی از ورود نفتکشها به بنادر ایرانی جلوگیری میکند و این خود نشان از ضعف کشورهای تحریمکننده ایران دارد زیرا برای مقابله با ملت ایران به این مسائل متوسل شدهاند.
خارج کردن فقر و بیکاری باید آغاز شود
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود: خارج کردن فقر و بیکاری باید از داخل منازل و دانشگاهها و شهرها آغاز شود و برای این کار تنها نیازمند برنامهریزی کارشناسی محور و بر اساس توجیهات اقتصادی و علمی هستیم.
وی با تعبیر شرایط کنونی به دوران دفاع مقدس تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس باید تجاوزگران را از مزر و بوم ایران خارج میکردیم آن زمان حماسه نظامی خلق کرده و امروز نیز باید حماسه اقتصادی خلق کنیم.
*آغاز راهکارهای مبارزه با جنگ اقتصادی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز راهکارهای مبارزه با جنگ اقتصادی دشمنان ایران اسلامی و افزود: دشمنان سعی بر این است که ایران را به هر روش ممکن تحریم و محاصره اقتصادی کنند.
وی همچنین عنوان کرد: زمانی که با دستور و اجازه مقام معظم رهبری از سپاه پاسداران به مجمع تشخیص رفتم سیاستهای اصل 44 و چشم انداز 1404 ایران را تدوین کردیم و به سران قوا ابلاغ شد اما باز دیدیم کافی نیست مسئله خیلی بزرگتر از این حرفها است و باید تحولی رخ دهد، سدسازی و جادهسازی و سیاست گذاری خوب است اما در شرایط کنونی نیاز به تحول داریم.
*در شرایط کنونی نیاز به برنامه جامع داریم
وی در پایان اظهار کرد: اگر بتوانیم و اجازه پیدا کنیم این برنامههای تدوین شده را اجرایی کنیم میبینیم که تمام اقتصاد کشور حتی در شرایط تهدید اقتصادی بهبود یافته، بیکاری کم میشود، از گرانیها رها پیدا میکنیم، درآمدها افزایش مییابند، کشاورزی و صنعت و ... نیز متحول میشوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با فارس در شوش اظهار کرد: حضور مردم در انتخابات باید حضوری پررنگ و پرشور باشد و همه میدانیم که این مهم جز با اتحاد و همدلی مردم و دولت محقق نخواهد شد.
وی با بیان اینکه موفقیت کشور بعد از انتخابات امری بسیار ارزشمند است، افزود: با انتخاب اصلح مردم میتوان بیش از پیش بخشهای مختلف کشور را به سوی تعالی سوق داد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: با انتخابی در خور شان میتوان دولتی روی کار آورد که بتواند با مدیریت و برنامه صحیح کشور را به موفقیت برساند.
*با خلق حماسههای بزرگ میتوانیم جهانیان را متحیر کنیم
وی در رابطه با نامگذاری امسال به عنوان (سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی) گفت: نظام و ملت ما همواره ثابت کردهاند که میتوانند با خلق حماسههای بزرگ جهانیان را متحیر کنند و به امید خدا امسال نیز با همدلی و انسجام مضاعف این شعار را نیز محقق خواهیم کرد.
*ائتلافی که از دل نخبگان بهدست آید ائتلاف خوبی خواهد بود
وی در رابطه با ائتلاف 1+2 گفت: ائتلافی که مشروط بر یک منطق درست و با مشورت با نخبگان باشد میتواند ثمرات بسیاری خوبی برای کشور بههمراه داشته باشد.
رضایی ادامه داد: من متعقد به ائتلاف منطقی هستم که در آن کاندیداها برنامههای خود را بیان کنند و بهوسیله نخبگان برنامهای که محوریت بهتری داشته باشد، انتخاب شود.
وی همچنین عنوان کرد: انتخاب یک برنامه مطلوب و منسجم هم باعث موفقیت کشور شده و هم میتواند یک دولت قوی را تشکیل دهد.
*استفاده از تمام ظرفیتهای موجود کشور
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به استفاده از تمام ظرفیتهای موجود کشور گفت: کشور دارای ظرفیتهای بسیاری است که با برنامهریزی دقیق میتوان نه تنها باعث پویایی اقتصاد شد بلکه میتوان تمام تهدیداتی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران میشود را خنثی کرد.
حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد : عملکرد شهرداری تهران نشان می دهد که این مجموعه از دین، خرد جمعی و هوش برای تحقق پیشرفت و عدالت بهره گرفته است و این بسیار رضایت بخش است . این مسیرو مدیریت همراه با خرد در صورت تداوم باعث پیشرفت هایی خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری همایش کارآمدی دین در اداره جامعه گفتند: امروز اسلام توانسته است در کشور ما موفق باشد والگوی موفقی ارائه کند. ما در جریان جنگ های صلیبی دین بی علم را دیدیم و خروجی اش تفتیش عقاید و گالیله سوزی بود.
ما علم بی دین را هم دیدیم. نتیجه آن جنگ های جهانی اول و دوم بود. نظام اسلامی آمده و دین را علمی و علم را دینی کرده است.
حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد : کشور ما توانست با تلفیق علم ودین در تمام جنگ ها یک سرو گردن بالاتر باشد . امام رضوان الله تعالی علیه با شعار دین وارد صحنه شد . هر چه ما به استکبار جهانی گفتیم ، آن ها گفتند: چشم . گفتیم از کشور ما بروید بیرون، گفتند چشم . گفتیم به انگلیس و آمریکا نفت نمی دهیم ، گفتند : چشم . گفتیم به شوروی گاز نمی دهیم . گفتند : چشم . این معنی آقایی هست . این معجزه تلفیق دین وعلم است.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد : برای تحقق آرمان های والای انقلاب اسلامی و رسیدن به عدالت و پیشرفت باید مدیریت صحیح را در تمام امور شاهد باشیم . همان طور که آلمان بعد از جنگ توانست به پشتوانه کار ملت خود پیشرفت کند . قطعا ما هم می توانیم و تا حالا نیز به جهانیان ثابت کرده ایم که در نظام جمهوری اسلامی و رهبری مقام معظم رهبری توسعه و خودکفایی میسر است.
آیت الله جوادی آملی ادامه داد : کشور ما دارای ذخایر و نعمت های فراوانی است، با وجود با برکت نظام مقدس اسلامی، وجود منابع طبیعی و ذخایر طبیعی نفت و گاز، نیروی انسانی جوان و متخصص باید به جایگاه رفیعی در جهان برسیم. همانطور که کشورهای اروپایی توانسته به پیشرفت، آبادانی و رفاه برسند در صورتی که هرگز از داشته های ما برخوردار نیستند.
وی تصریح کرد : عملکرد شهرداری تهران نشان می دهد که این مجموعه از دین، خرد جمعی و هوش برای تحقق پیشرفت و عدالت بهره گرفته است و این بسیار رضایت بخش است . این مسیرو مدیریت همراه با خرد در صورت تداوم باعث پیشرفت هایی خواهد شد.
بر اساس این گزارش در این جلسه ، حجت الاسلام والمسلمین امرودی مشاور شهردار و قائم مقام معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سخنانی عملکرد شهرداری تهران در حوزه ساخت مساجد ، برگزاری همایش کارآمدی دین در اداره جامعه و توسعه فضاهای فرهنگی ، ساخت مساجد در 200 نقطه از پایتخت ، پروژه ساخت گلدسته مساجد و همچنین طرح نسیم بهشت را تشریح کرد.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در آخرین جلسه درس اخلاق سال 91 که در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و با حضور خیل علاقمندان به معارف الهی برگزار شد به شرح دعای تحویل سال و توضیح تناسب این دعا با عید نوروز و تحویل سال پرداخت. مشروح بیانات این فقیه عالی قدر و حکیم متاله از فردا نیوز در اینجا آورده شده است.
در روایات ما آمده است که وقتی بهار را دیدید به یاد معاد باشید.چون در قرآن کریم یکی از نمونههای معاد را جریان بهار ذکر میکند.در بهار خدای سبحان دو کار انجام میدهد یکی اینکه خوابیدهها را بیدار میکند و یکی اینکه مردهها را زنده میکند.این درختها در زمستان خواباند ولی بهار که شد بیدار میشوند،وقتی بیدار شدند این درخت مواد مرده را به عنوان غذا جذب میکند و به صورت خوشه و شاخه و برگ و میوه در میآورد، این مردهها را زنده میکند.
کثرت اسماء حسنای خداوند
خداوند دارای اسمای حسنای فراوان است گرچه ذات احدی در همه موارد به عنوان یک حقیقتِ یکتا و یگانه و بسیط فعال است لکن اسمای الهی جزء مدبّرات عالماند، اسمای خدا الفاظ نیستند، اسمای خدا مفاهیم نیستند، اسمای خدا آن حقایق خارجیاند که این مفاهیم از آن حقایق حکایت میکند و انسانهای کامل یا فرشتهها مظهر آن اسامی هستند.
کاربرد اسماء الهی
هر اسمی کاربردی دارد در دنیا و در آخرت ما برای درمان بیماری یک بیمار خدا را به اسم «مُمیت» و «قهّار» و امثال ذلک نمیخوانیم خدا را به اسم محیی و شافی میخوانیم با اینکه محیی همان ممیت است شافی همان ممیت است. اما وقتی خواستیم از ذات اقدس الهی خواستهای داشته باشیم مناسب با آن اسم که هر اسم, کلیدی است برای حقیقتی ? وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَیْبِ ? ناظر به این میتواند باشد خدا را با آن اسم مخصوص میخوانیم و از خدا به برکت آن اسم, رفع نیازهایمان را طلب میکنیم که مفاتیح و کلیدهای غیب نزد ذات اقدس الهی است پس هر اسمی خصوصیتی دارد کاربردی دارد.
شرح دعای تحویل سال و تناسب این دعا با عید نوروز
جریان «مقلّب القلوب و الأبصار» در قرآن دو جا ذکر شده و هر دو جا مربوط به مسئله معاد و قیامت است یکی اینکه فرمود افرد کافری که دلهایشان را تطهیر نکردند آلوده است ما در قیامت دلهای اینها را زیر و رو میکنیم ? وَنُقَلِّبُ أَفْئِدَتَهُمْ وَأَبْصَارَهُمْ کَمَا لَمْ یُؤْمِنُوا بِهِ أَوَّلَ مَرَّةٍ ?.
در آیه نور سوره مبارکه نور که از رجال الهی سخن به میان میآید میفرماید رجال الهی کسانیاند که ? لاَّ تُلْهِیهِمْ تِجَارَةٌ وَلاَ بَیْعٌ عَن ذِکْرِ اللَّهِ ? اینها کسانیاند که ? یَخَافُونَ یَوْماً تَتَقَلَّبُ فِیهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ ? اینها از روزی میترسند که دلها زیر و رو میشود چشمها برگردانده میشود و زیر و رو میشود که این هم باز مربوط به مسئله قیامت است.
بهار انسان را به یاد قیامت میاندازد
نتیجه بحث اینکه بهار انسان را به یاد قیامت میاندازد و در قیامت این کارها جزء خطرناکترین کارهایی است که دامنگیر تبهکاران میشود و آن تقلیب قلوب و تقلیب ابصار است در تحویل سال که بهار است به خدا عرض میکنیم ای خدایی که دلها را زیر و رو میکنی ای خدایی که چشمها را زیر و رو میکنی ای خدایی که شب و روز را مدیریت میکنی ای خدایی که سال را به سال دیگر, حال را به حال دیگر تبدیل میکنی حال ما را به بهترین وجه تبدیل کن تا ما گرفتار تقلیب قلوب نشویم گرفتار تقلیب ابصار نشویم بلکه از احسن الأحوال بهره بگیریم این عصاره دعاست بر اساس تناسبی که بین بهار هست (یک) و معاد است (دو) و حوادث تلخ معاد است (سه) اینها کاملاً یادآور جریان معاد است. پس اگر در روایات دارد وقتی بهار آمد به یاد معاد باشید یکی از راههای تذکره معاد همین است که ما از تقلیب قلوب نجات پیدا کنیم از تقلیب ابصار نجات پیدا کنیم.