تون ،فردوس امروز
وعده ما وشما با شهدا جمعه 12 اسفند پای صندوقهای رای
امروز بازار شایعه ای داغ شد که از سوی برخی از هواداران دکتر در شهرمطرح شد و آن اینکه دکتر امیرحسنخانی تایید گردیده و مراسم استقبال ازایشان بعد از ظهر برگزار میشود .ما را با درستی و نادرستی آن کاری نیست چراکه گفتیم شایعه ، و حکم شایعه نیز مشخص و روشن . اما اگر بفرض چند درصدی از این خبرها صحت هم داشته باشد که در دو نمونه در گذشته شاهد بودیم که به دکتر قول تایید صلاحیت داده بودند ودکتر هم برای تبلیغ به منطقه آمده بود و لی بعد ا" این موضوع رسما" اعلام نگردید، ، باید یادآور شویم نفس این عمل کاری پسندیده و اخلاقی نیست و نامطلوبترین اثر آن ایجاد نوعی تشویش و نگرانی در فضای رقابتهای انتخاباتی است در حالیکه مردم میروند تا درآخرین روز تبلیغات خودرا برای حضوری پرشور و حداکثری در عمل به فرمان مقام معظم رهبری در پای صندوقهای رای آماده نمایند نشر این نوع شایعات با چه هدفی و از سوی چه کسانی صورت میگیرد . فراموش نکنیم حضور پرشور مهمترین ماموریت ماست و در این برهه حساس میتوان براساس معیارهای خودمان کاندیدایی شایسته را برگزینیم . این معیارها ممکن است برای برخی از هواداران دکتر امیرحسنخانی قابل حصول در سایر کاندیداها نباشد اما میشود با کاهش سطح توقعات و انتظارات به کاندیدایی مشخص رسید و فراموش نکنیم هنر بزرگ خوب انتخاب کردن است .
براساس برآورد جامعه میتوان دریافت که شانس سه کاندیدای اصولگرا یعنی آقایان :
عبداله زاده ، فردوسی پور ، عابدی بیش از سایر کاندیداهاست . مشکل مهم فراروی فرد پیروز ، سطح و نوع توقعات مردم است . در کشورما متاسفانه بدلیل عدم عدالت در توزیع امکانات و پیشرفت نامتقارن استانها و شهرهای کشور مردم در انتخاب نمایندگان خود ، انتظاراتی رادارند که در شرح وظایف یک نماینده تعریف نشده است . مجلس مرکز قانونگذاری است و نمایندگان مجلس ، وظیفه ای جز قانونگذاری ندارند اما به همان دلیلی که در سطور بالا اشاره شد ، نماینده مجبور است بعنوان کارپرداز برای حوزه نمایندگی خود عمل کند . نوع درخواستها در طول یک هفته گذشته از ایجاد مراکز صنعتی و احداث استخرشناگرفته تا آسفالت فلان راه روستایی و....... معضل مهم کاندیداها در نقاط مختلف کشور بود و بازار قول و قرار برای کسب آرا را داغ نمود .. نوع توقع ، نماینده را به سمتی میبرد که مدام به این فکرباشد تاچگونه بااستفاده از قدرت نمایندگی اعمال نفوذ کند و برای حوزه نمایندگی اش امتیاز بگیرد . از همین رو و براساس این نگرانی گاهی اوقات مجبور میشود وظیفه اصلی خود را فراموش کند ، برای رای دادن به لوایح دولت ، امتیاز بگیرد ، وزرا را تهدیدکند ، و.... وحتی از روز اول نمایندگی برای تکرار دوران خوش بودنش در مجلس مدام به فکر جلب رضایت آنانی باشد که برای حصول مقصودش برای او فعالیت داشته اند . بخش مهمی از وقت خود را صرف عزل فلان مدیر و نصب فلان رفیق کند. خداکند نماینده منتخب به وظیفه اصلی خود عمل کند و ما مردم نیز نمایندگان را از وظایف اصلیشان باز نداریم ، که البته آرزویی بعید است .
نکته مهم بعدی :
چون حوزه نمایندگی ما شامل چهار شهرستان است انتظار این است که نگاه نماینده نگاهی عادلانه باشد که متاسفانه تاکنون چنین نبوده است و نمونه بارز و برجسته آن عملکرد نمایندگان ما در مجالس ششم و هفتم است و عزیزمان در مجلس هشتم هم که اظهار نظری نکنیم به موضع بیطرفی که ادعایش را داریم نزدیک تراست . منتظر می مانیم تا ببینیم نماینده منتخب چگونه عمل خواهد کرد و آیا در حوزه فردوس ، طبس ، سرایان و بشرویه برای اولین بار احساس تعلق یکسانی به فرد منتخب ایجاد خواهد شد . البته که امیدواریم.
در این روزها در خصوص انتخاب کدامین کاندیدا ، حرف و حدیث فراوان است در حالیکه حداقل در حوزه انتخابیه ما 3 نفر بعنوان کاندیدای اصولگرا معرفی شدند ، اظهار نظر سردار نظری برایمان جالب آمد و گفتیم بجای طولانی کردن متن عین کلام سردار را بیاوریم از خیلی جهات کفایت میکند:
سردار نظری فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی:
همه کاندید های استان در این دوره خوبند
هنر در این دوره ،
انتخاب خوب ،
از بین خوبان است
با رسیدن به روزهای پایانی تبلیغ کاندیداها و با بررسی نوع گفتمان ، افراد حامی و ... میتوان به نوع تفکر و پایبندی کاندیداها به وام بزرگی که از سوی گروههای حامی برگردن فرد پیروز خواهد افتاد تا حدودی پی برد . در این میان احساس میشود دکتر عبداله زاده بیش از دیگران وام دار گردد ، آنهم به لطف حمایت های رنگارنگی است که از این برادر بزرگوار شده است . حضور در لیست جبهه متحد و حمایت اصولگرایان و ازطرفی حمایت جریانات اصلاح طلبانه
تجربه نشان داده که افراد منتخب چاره ای جز حمایت از جریانات تاثیر گذار در موفقیت خود ندارند . این موارد میتواند یک شخص یا یک گروه باشد . در این میان کسب حمایت از دو جریان و دو گفتمان کاملا" مخالف کار را بر دکتر بسی سخت خواهد کرد ، هرچند این روزها آنچه برای ایشان مهم است پیروزی است اما به یاد داشته باشند که جمع اضداد امری محال و سخت است و به شرط موفقیت توان پاسخگویی به هردوی این جریانات کار هر کسی نیست ، باید توجه داشت ، در این ایام میتوان روابط را محرمانه داشت و افراد را در عقبه ستاد پنهان نمود ، اما فردا همه آفتابی خواهند شد و همه خواهان سهم انشاءالله آنچه به ظاهر و براساس شنیده ها و دیدن افراد میتوان نتیجه گرفت در حقیقت ، چیز دیگری باشد . و در یک کلام اگر دکتر عبدالله زاده کاندیدی مستقل می بود ، شاید حضوری مردانه تر و سرفرازانه تر در این رقابت میداشت .
شش استفتای انتخاباتی از مقام معظم رهبری و پاسخهای حجتالاسلام فلاحزاده بهعنوان نماینده ایشان، به نقل از "خبر معارف" :
1- با توجه به اینکه انتخابات نقش مهمی در زندگی ما دارد، آیا شرکت در انتخابات واجب است؟
به نظر حضرت آقا برای کسانی که شرایط را دارند و امکان شرکت در انتخابات برای آنها وجود دارد؛ واجب است.
2- به چه کسانی باید رأی بدهیم، آیا آزادیم که به هرکسی رأی بدهیم یا باید به مسائلی توجه داشته باشیم؟
افرادی که شورای نگهبان صلاحیت آنها را تایید کردند، صلاحیت نمایندگی را دارند اما به حکم عقل، بین صالح و اصلح، اصلح باید انتخاب شود.
3- صحبت کردن در مورد کاندیدای انتخاباتی تهمت و غیبت محسوب می شود یا خیر؟
صحبت کردن به معنای مشاوره و استفاده از فکر دیگران یا مشاوره دادن به دیگرانی که می خواهند رأی بدهند در حدی که در انتخاب آن فرد تاثیر دارد، غیبت و تهمت محسوب نمی شود اما آن مواردی که تاثیری ندارد و ربطی ندارد به این موضوع غیبت است و گاهی هم ممکن است تهمت باشد، بنابراین افراد مراعات کنند که اگر در مورد نامزدها هم صحبت می کنند، صحبت های نامربوط نباشد، یعنی مربوط به خود نامزد باشد.
ثانیا مربوط به موضوع انتخاب باشد یعنی فردی که می خواهد وکیل مردم شود و از مسائل دیگر که گاهی جزو اسرار زندگی افراد است، از بیان آنها بپرهیزند که گاهی غیبت و گاهی هم تهمت و جزو گناهان کبیره است و درج درسایت هم همین حکم را دارد، بنابراین مقلدان مراعات کنند.
4- نامزدهایی که برای انتخاب شدن شام می دهند یا هزینه های آنچنانی می کنند، آیا مصداق اسراف دارد؟
بعضی از موارد ممکن است اسراف هم باشد؛ گاهی مواقع اسراف نیست، اطعام است. افراد باید متوجه این نکته باشند که اطعام جزو شرایط منتخب نیست باید ببینیم خود فرد آیا صلاحیت دارد یا ندارد. صلاحیت به همان معنای اصلحی که گفته شد، باید دید اصلح است یا خیر.
5- استفاده از بیت المال برای تبلیغات انتخاباتی چه حکمی دارد؟
استفاده از بیت المال چه برای تبلیغات انتخاباتی و یا غیر انتخاباتی حتی برای تبلیغات دینی کلاً باید برحسب قوانیین باشد، یعنی مقراراتی که برای مصرف بیت المال و اموال دولتی مشخص شده است و خلاف آن هم شرعا حرام است و هم موجب ضمان است. کسی که خرج کند، ضامن است و باید جبران کند و به این معنا نیست که خرج می کنیم، بعدا هزینه آن را می پردازیم، نه اصل کار خلاف است.
6- مقام معظم رهبری شرکت در انتخابات را واجب دانستند، انتخابات اصلح را هم واجب دانستند، در بحث انتخاب اصلح شروط دیگری هم هست؟ بعضی می گویند در انتخاب اصلح مقبول جامعه هم مطرح است، آیا انتخاب اصلح قیدی دارد یا خود انتخاب اصلح از دید فرد مهم است، ولو اینکه هیچ کس به آن رأی ندهد؟
مقبول جامعه بودن یا نبودن از همان رأی مردم مشخص می شود که آیا مقبول هست یا خیر. شهرت افراد دلیل اصلح بودن ایشان نمی شود، ممکن است کسی مشهور باشد ولی اصلح نباشد، یا یک کسی مشهور نباشد ولی اصلح باشد. سعی کنید به اصلح رأی بدهید ولو آنکه آن فرد، شهرتی بین مردم نداشته باشد
امروز گذر هر کس به حوالی میدان 15 خرداد بیفتد ستاد غریبانه امیر عابدی بیش از هرستادی خودنمایی میکند . نمیدانیم عزیزانیکه در این چهار سال از همراهی ایشان به نان و نوایی رسیدند چرا اورا تنها گذاشته اند.
آنهایی که به جهت توصیه های امیر بر مسندی نشستند چرا امروز مردانه برای حمایت از او و عذر زحماتش و محبت او در حقشان حاضر به همراهی وی نیستند . نمیدانیم آیا عاقبت امروز ، امیر فهمید که در چهار سال پیش هیچکدامشان به او رای هم نداده بودند و چه خوب توانستند دراین مدت با مدیریتش ، بهره ها برند . هرچند اگر حمایت ها برای خدا نباشد این اتفاقات طبیعی است اما دوست داریم بدانیم امیر چه نظری درمورد یاران وهمراهان بعد از موفقیتش در فردوس دارد و آنانیکه ندانسته و ناشناخته سنگ آنان را به سینه زد و مدیریت کارهایش را در فردوس به آنان سپرد وبرای گذاشتنشان بر مسندی، لیاقت ها و شایستگی هارا زیر پا نهاد و به جهت گماشتن افراد نالایق ، خود را مدیون مردم نمود ، چگونه مزد زحماتش را دادند .
نوع تبلیغات در این دوره مجلس به جهت قوانین محدود کننده در نوع وچاپ پوستر و نحوه تبلیغ توانسته است مانعی مهم در ایجاد شور وهیجان لازم برای انتخابات باشد . در بیان این مطلب شاید خیلی از عقلا برما خرده بگیرند که مگر آنهمه شلوغی و اسراف در کاغذ و صرف هزینه های هنگفت را از یاد برده اید.؟ در پاسخ باید گفت درست است از یاد نبرده ایم درهای منازل مردم راکه تازه رنگ شده بود و دیوارهای تمیز مردم که با سریشهای بدرنگ به بدترین نحو ممکن توسط بچه های سطل دردست آلوده میشد اما فراموش نکنید آن شورو هیجان مردم با آن کارتن های آویزان عکس کاندیداها در شب های آخر انتخابات عکس های نصب شده پشت شیشه مغازه ها و خودروها و هیاهوی پخش سرود و سخنرانی و... بی تاثیر در شور انتخاباتی نبود . هرچند درفردوس نباید موضوع رد صلاحیت دکتر را در کسالت مردم نادیده گرفت اما محدودیتهای قانونی راهم باید دراین حال و هوا موثر دانست . دعای ما این است که در این برهه ی حساس ، حضور مردم درپای صندوقهای رای مثل گذشته پرشور باشد انشاء الله
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای:
انتخابات مجلس مظهر دخالت مردم در سرنوشت خود و کشورشان است ، چون مجلس مرکز قانونگذاری است . قانون یعنی جاده ای که باز میشود تا مسئولان اجرایی از آن جاده حرکت کنند و با تلاش خود گوشه و کنار و زوایای کشور را آباد و اصلاح کنند . این جاده بازکنی به عهده قانون است و قانون را هم نماینده شما در مجلس وضع می کند. 24/11/82
لیست جبهه متحد اصولگرایان تغییر کرد. این موضوع بهانه ای شد تا به یکی از اشکالات عمده جبهه متحد اشاره ای داشته باشیم .از ابتدای آغاز فرایند انتخابات نام آقایان امیرحسنخانی ، عابدی ، عبداله زاده و فردوسی پور بعنوان کاندیداهای اصولگرا مطرح بود . برای آقایان جبهه متحدنظر به اینکه لیاقت و پایبندی به مبانی اصولگرایی مطرح نبوده و متاسفانه تنها برای آقایان تصاحب کرسی نمایندگی مهم است شاهد تاخیر در اعلام کاندیدای حوزه فردوس ، طبس ، سرایان و بشرویه بودیم. تاخیر اولیه را چنین توجیه می کردند که منتظر اعلام صلاحیت دکتر امیر حسنخانی هستند . بعدها در طبس ، دکتر عبداله زاده بعنوان کاندیدا معرفی شد ، مدتی بعد حجه الاسلام فردوسی پور بعنوان کاندیدای جبهه متحد معرفی وعملا" دکتر عبداله زاده حذف شد. بعد از طرح این شبهه که در انتخاب کاندیدای جبهه متحد در حوزه فردوس ،طبس ، سرایان و بشرویه ، توصیه هایی توسط افراد صاحب نفوذ ، صورت گرفته و اعمال نظرشده و از سویی اعتراضات صورت گرفته از سوی دو کاندیدای دیگر ، یعنی آقایان عابدی و عبداله زاده ، جبهه متحد در یک عقب نشینی معنی دار امروز هر سه نفر را بعنوان کاندیدای اصولگرا معرفی نمودند سئوال اینجاست که مگر نمیتوان برای اصولگرایی تعریفی ارائه داد، جبهه پایداری برای حوزه ما کاندیدایی معرفی نکرد به این دلیل که با مبانی اعتقادی جریان فکری خود هیچکس را همراه نیافت ولی در مورد جبهه متحد گویا تصاحب کرسی از تدوین مبانی و تعهد به آن مهم تر است با این اعلام حمایت فله ای ، این احتمال که تایید جبهه متحد کارایی دور پیش را داشته باشد بعید به نظر میرسد.